Innehåll från
ANNONS

Webinar: Veterinärens, uppfödarens och allmänhetens roller i uppfödning av friska hundar

Webinar: Veterinärens, uppfödarens och allmänhetens roller i uppfödning av friska hundar Webinar om veterinärens, uppfödarens och allmänhetens roller när det kommer till att få fram friska avelshunder. Bild: Adobe Stock

Målmedveten avel av hundar sker globalt, både inom renrasiga och blandrasmiljöer. Detta tar IPFD och World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) fasta på när de anordnar ett gratis webinar om att föda upp friska, kvalitativa hundar och vilken roll veterinärer, uppfödare och allmänheter har. Med Jerold S. Bell, DVM, och Aimée Llewellyn-Zaidi, projektledare för HGTD.

Vilka är rimliga och ansvarsfulla riktlinjer för att producera friska hundar och hälsosamma raser? Hur ska vår kunskap om hundpopulationer och genetisk dynamik påverka urvalet av avelshundar och deras partners? Vilka roller har olika intressenter, inklusive uppfödare, kennelklubbar och avelssällskap, veterinärer, lagstiftande och styrande organ samt allmänheten? Detta är frågor som man kommer ta upp den 23 oktober.

Gratis webinar

Man kommer att belysa användbara verktyg och visa upp logiska steg och motsvarande roller för att avla fram kvalitativa, friska hundar. Alla deltagare kommer att ha möjlighet att delta i live-omröstningar och en frågestund. Eventet arrangeras av IPFD och WSAVA den 23 oktober.

Läs mer klicka här:

Artikeln är producerad av och är ej en artikel av Veterinärmagazinet