Fullsatt på Ceva derma day i Göteborg

Fullsatt på Ceva derma day i Göteborg Årets upplaga av Ceva derma day i Göteborg blev snabbt fullbokat. På bilden Sue Paterson, internationellt erkänd dermatolog.

Fjärde upplagan av Ceva derma day har fokus på katt och det blev fort fullbokat. Huvudtalare för dagen var den internationellt erkända dermatologen Dr Sue Paterson, som bland annat pratade om skillnaden mellan katten och hundens öron.

– Som vår titel beskriver det med ”The Cat is the new Dog” så är verkligen katten på frammarsch. Katten passar bättre in i mångas vardag än en hund, ur många aspekter som exempelvis ekonomiskt, boyta, familjeförhållanden och kanske främst att man älskar djur men har brist på tid i vardagen. Katten upplevs som mer anpassningsbar till vår hektiska livsstil och klarar sig bättre på egenhand än en hund, säger Annika Kulle, Ceva.

Tagit fasta på hur vi arbetar med team i Sverige

– Jag föreläser över hela Europa och gillar verkligen att vara i Sverige, jag får alltid många intressanta frågor och har en givande dialog med publiken. Det märks att svenska veterinärer har en bra utbildning och de bästa klinikerna finns här, säger Sue Paterson.

I presentation för konferensen skriver arrangörerna att ambitionen med Ceva derma day är att ge både hudspecialister och allmänpraktiserande veterinärer och sköterskor en riktigt spännande dag.

– I Sverige arbetar man inom det dermatologiska området med stor framgång i ”hudteam” bestående av både veterinärer och sköterskor. Därför var det också, redan från starten, en självklarhet att skulle vara en träffpunkt där hela teamet kunde utbildas och utvecklas, säger Jessica Östman, Ceva Animal Helth.

På agendan fanns även nationella gästföreläsare och specialister i Emma Lindblad Åström, dermatolog, och Anya Thörnqvist, veterinär med stor kunskap inom beteende, som höll en interaktiv dragning kring dermatologi och beteende kopplat till katt.

I nästa nummer av tidningen kommer det mer från dagen.