Arken Zoo och Vetathome inleder samarbete

Arken Zoo och Vetathome inleder samarbete Arken Zoo och Vetathome i nytt samarbete. Foto: Arken Zoo

Arken Zoo och Vetathome inleder nu ett samarbete där de tillsammans kommer erbjuda högkvalitativ djursjukvård i anslutning till Arken Zoos butiker samt genom veterinära hembesök. Detta initiativ är utformat för att förbättra tillgängligheten till djursjukvård i Sverige och skapa en mer integrerad serviceupplevelse för djurägare – meddelar de båda företagen.

– Detta samarbete gör det möjligt för oss att erbjuda en komplett och högkvalitativ djursjukvård som är lättillgänglig för våra kunder, säger Daniel Pettersson, Country Manager för Arken Zoo. Tillsammans med Vetathome kan vi ge djurägare i Sverige den bästa möjliga servicen.

Vård i hemmet och på plats

Samarbetet innebär att särskilda poliklinikrum (hubbar) kommer att etableras i utvalda Arken Zoo-butiker. Dessa poliklinikrum fungerar som utgångspunkt för både butiksmottagningar och ambulerande veterinärtjänster somVetathome tillhandahåller. Genom dessa hubbar kan kunder få tillgång till veterinärvård på plats i butiken, men även boka ambulerande besök, där vård kan utföras i djurens hemmiljö.Vetathome kommer att ansvara för bemanningen och driften av dessa mottagningar.

– Att samarbeta med Arken Zoo ger oss en fantastisk möjlighet att nå ut till fler djurägare och samtidigt expandera vår verksamhet, säger Robert Hållstrand, grundare och sedan den 1 juli 2024 även ny vd för Vetathome. Vi ser fram emot att erbjuda vår uppskattade vård i både butiks- och hembesöksformat.

Till en början kommer samarbetet att lanseras i Sveriges storstäder, så som Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö. Den gemensamma ambitionen och målet är sedan att det ska spridas nationellt till andra utvalda Arken Zoo-butiker i Sverige.

Läs mer: Nytt djursjukhus invigt på Östermalm i Stockholm

Läs mer: Arken Zoo öppnar sin tionde veterinärklinik