”Det kommer våra djur till nytta och ökar djurvälfärden”

”Det kommer våra djur till nytta och ökar djurvälfärden” Patrik Olsson, chef för sällskapsdjur på Agria. Foto: Carl Thorborg

Hallå där Patrik Olsson, chef för sällskapsdjur på Agria. Varför tycker du att det viktigt med utmärkelser som Årets Veterinär?

– Jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma framstående insatser och personer som bidrar till att utveckla och hitta nya vägar framåt. Det kommer våra djur till nytta och ökar djurvälfärden.

Att själv då söka ny kunskap där den finns och senare dela med andra veterinärer och sköterskor är ett utmärkt sätt att bidra till att utveckla den kliniska veterinärmedicinen och därmed ökad djurvälfärden.

Varför vill Agria vara med och sponsra i ett sådant här sammanhang?

– För oss som arbetar med djur är veterinärkåren viktig ur flera perspektiv. Dels så har vi kontakt med veterinärer dagligen via skaderegleringen, men vi har också många anställda veterinärer som arbetar med Agrias sjukvårdsupplysning och dessutom kontakt med forskande veterinärer som tar del av medel från Agria forskningsfond.

Vad ser du är viktigt hos en vinnare till Årets Veterinär?

– Claire Nicol, som fick ta emot utmärkelsen 2023, har flera av de avgörande egenskaperna. Hon är en förebild inom sitt område som såg ett behov av förbättring och ökad kunskap för att kunna hjälpa fler djur vid akut skada. Att själv då söka ny kunskap där den finns och senare dela med andra veterinärer och sköterskor är ett utmärkt sätt att bidra till att utveckla den kliniska veterinärmedicinen och därmed ökad djurvälfärden.

OM: Patrik Olsson
han är chef för sällskapsdjur på Agria.  På hans avdelning jobbar medarbetarna med hund, katt och smådjur och är också ansvariga för Agria sjukvårdsupplysning. Patrik är själv både hund- och hästägare.

Årets Veterinär är en kollega som:

är särskilt framstående inom sitt område och därmed synliggör veterinärens viktiga arbete i samhället. Och/eller är innovativ inom ny teknik eller nya medicinska områden. Och/eller håller etiken högt i sin interaktion med kolleger, chefer och det omgivandesamhället, till exempel djurägare.

Föreslå din kandidat genom att meja: info@veterinarmagazinet.se senast 30/9!