Rochelle Low ordförande för WSAVA:s nya styrkommitté för standarder

Rochelle Low ordförande för WSAVA:s nya styrkommitté för standarder Dr Rochelle Low har utsetts till ordförande för WSAVA:s nya grupp för standarder.

World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) har utsett  Dr Rochelle Low till ordförande för den nyetablerade styrkommittén för standarder. I denna roll kommer hon att leda arbetet med att övervaka utvecklingen och lanseringen av WSAVA:s standarder för veterinärpraktiker för sällskapsdjur (ESCAVP).

Rochelle Low har en kandidatexamen i naturvetenskap från University of Victoria, Kanada, och en doktorsexamen i veterinärmedicin från University of Saskatchewan, Kanada. Hon har vidareutbildat sig med en masterexamen i tillämpad vetenskap inom patientsäkerhet och vårdkvalitet vid Johns Hopkins University i Baltimore, MA, samt en masterexamen i hälsoledarskap vid Brown University i Providence, RI.

Hon är för närvarande global vice president för veterinärkvalitet och patientsäkerhet på Mars Veterinary Health. Hennes främsta ansvarsområden är här att övervaka patientsäkerhetsinitiativ, leda utformningen och utvecklingen av kvalitetsprogram och standarder samt hantera antimikrobiell resistens.

Lång erfarenhet

Dr Low har haft flera betydande roller inom veterinärfältet, inklusive vice president för medicinska operationer på VCA Inc., regional medicinsk direktör för VCA i nordvästra Stilla havet (Alaska, Washington och Oregon), medicinsk direktör på VCA Northwest Veterinary Specialists i Portland, chef för akuttjänster på samma anläggning samt assisterande DVM på Pets Unlimited, en ideell veterinärklinik och djurhem baserat i San Francisco.

– Jag är glad och hedrad att ta på mig rollen som ordförande. Att sätta nyckelstandarder för sällskapsdjurspraktik globalt kommer att göra en viktig skillnad för våra patienter och de veterinärteam som tar hand om dem. Jag ser verkligen fram emot att ansluta mig till WSAVA-teamet, kommenterar Rochelle Low.

Två huvuduppgifter

Styrkommittén för standarder kommer initialt att koncentrera sig på två huvudsakliga uppgifter: att identifiera strategiska partnerorganisationer som kan bidra till utvecklingen och lanseringen av ESCAVP samt att skapa en praktisk projektplan som beskriver dess mål och fokusområden. Målet är att säkerställa att ESCAVP utformas för att hjälpa veterinärpraktiker för sällskapsdjur att utvärdera sina nuvarande praxis, identifiera förbättringsområden och få tillgång till ytterligare stödresurser.

– Vi är glada över att utse Rochelle Low till ordförande för vår styrkommitté för standarder. Rochelles bevisade ledarskap och hennes engagemang för veterinärmedicin gör henne till den idealiska kandidaten för att leda våra ansträngningar att implementera WSAVA:s viktiga standarder för veterinärpraktiker för sällskapsdjur,  kommenterade Ellen van Nierop, WSAVA:s ordförande.