Nytt fodertillskott för maghälsa hos hund

Nytt fodertillskott för maghälsa hos hund Nytt fodertillskott ska hjälpa maghälsa hos hundar. Foto: Adobe Stock

Det är Aktivsvea som lanserar ett nytt fodertillskott för hundens mage som ska hjälpa akuta magproblem såsom diarré, förstoppning och stressmage, eller när den normala tarmfloran behöver stöd, till exempel vid foderbyte eller antibiotikabehandling.

– När jag pratar med våra experter inom djurvård är de eniga om att en orolig eller smärtande mage är ett vanligt problem hos våra hundar. Det kan bero på stress, men också på att hundar har känslig tarmflora och att de ofta äter saker som magen inte tål eller mår bra av. Det räcker att gå till sig själv för att veta att om magen bråkar så påverkar det allt man gör, säger Hanna Magnusson, vd på Octean AB med varumärket Aktivsvea.

Med mjölksyrebakterier

Enligt pressmeddelande så är Probiotic Forte från Aktivsvea ett naturligt fodertillskott som innehåller en hög koncentration av mjölksyrebakterier. Där varje tablett av innehåller 0,5 miljarder CFU av Lactobacillus plantarum.

– Mjölksyrebakterier har en bevisad positiv hälsoeffekt på hundens mage och tarmflora. Det är en bra produkt att alltid ha hemma och ge när akuta magproblem uppstår. Tabletterna är välsmakande och enkla att ge direkt i munnen eller blanda i maten, säger Hanna Magnusson.

Källa: Octean