Nytt avtal ger tillgång till fler avelstjurar

Nytt avtal ger tillgång till fler avelstjurar För att utöka tillgången på topptjurar i Norden har avtal tecknats mellan Viking Genetics och ST genetics. Foto: Adobe Stock

Nytt avtal mellan Viking Genetics och ST genetics utökar tillgången på topptjurar i Norden – enligt pressmeddelande från Växa.

Avtalet mellan ST genetics och Viking Genetics innebär att Växa via Viking Genetics får möjlighet att sälja semindoser från nordamerikanska tjurar.

– Vi välkomnar verkligen det här avtalet då vi får vi tillgång till fler tjurar som håller hög internationell klass och de blir tillgängliga för beställning i hela Sverige, säger Gustav Jahn, avdelningschef Avel, Växa.

Öppnar för fler samarbeten

Doser från ST genetics kommer att vara tillgängliga även i Danmark och i Finland via Viking Danmark respektive finska Faba. Distributionsavtalet är första steget för att öppna upp för fler strategiska samarbeten mellan ST genetics och Viking Genetcis.

Avtalet ger Viking Genetics exklusivitet att sälja ST genetics doser på de nordiska marknaderna och är en komplettering till det nuvarande dossortiment och till de nordiska avelsprogrammen.