Årets Veterinär sätter ljuset på allas fantastiska insats

Årets Veterinär sätter ljuset på allas fantastiska insats Bert Jan Reezigt, Evidensia, ser fram mot juryarbetet för Årets Veterinär. Foto: Emelie Lager

Hallå där Bert Jan Reezigt, Evidensia, du sitter med i juryn som utser Årets Veterinär. Varför tycker du att det är viktigt att den här utmärkelsen finns?

– Jag tycker det är viktigt med utmärkelsen för att det uppmärksammar alla Sveriges veterinärers outtröttliga insats för djurens och djurägarens välbefinnande. Oftast kämpar och presterar veterinärer i det tysta och kan sakna den bekräftelse och beröm deras jobbinsats förtjänar. Detta sätter ljuset på allas fantastiska insats och på så sätt är det inte bara en utmärkelse för en individ men även för alla veterinärer som grupp.

Kollegialitet och en vilja att föra sin kunskap vidare till andra är för mig en av de viktigaste egenskaper för en ”årets veterinär”.

Du har suttit med i juryn några år, hur brukar arbetet gå?

– Vi är en härlig grupp som läser igenom alla ansökningar och har 1 till 2 möten och diskuterar vilken person för det året är mest lämpad att bli årets veterinär. Oftast är det tiotals ansökningar och vi sammanställer och väljer i första hand de som är topp 5-6 och fortsätter bedömningen och väljer efter det. Det är ingen lätt process för att varje individ som anmäls har gjort ett fantastiskt jobb. Tills slut är det en person som sticker ut som blir årets veterinär.

Det är nu hög tid att komma in med förslag till juryn – är det något särskilt du letar efter när du ska lägga din röst?

– Kollegialitet och en vilja att föra sin kunskap vidare till andra är för mig en av de viktigaste egenskaper för en ”årets veterinär”.

Årets Veterinär är en kollega som:

är särskilt framstående inom sitt område och därmed synliggör veterinärens viktiga arbete i samhället. Och/eller är innovativ inom ny teknik eller nya medicinska områden. Och/eller håller etiken högt i sin interaktion med kolleger, chefer och det omgivandesamhället, till exempel djurägare.

Föreslå din kandidat genom att meja: info@veterinarmagazinet.se senast 30/9!