Ny kurs för akvaristik och amfibieentusiaster

Ny kurs för akvaristik och amfibieentusiaster 1 september lanseras en ny digital kurs inom Akvaristik och Amfibier för specialister, yrkesverksamma och entusiaster.

Lärande Partner i samarbete med Zoobranschens Riksförbund (ZOORF) släpper digital kurs – Zoohandelsutbildning, Akvaristik och Amfibier. Kursen ska ge ett tillskott för både zoohandlare, personal i zoobutiker, naturbrukslärare, djurskyddsinspektörer och hobbyister med intresse för både akvarium och amfibier.

Kursen är utformad för att vara både flexibel och lättillgänglig, vilket innebär att deltagarna kan studera var de vill och när det passar dem bäst. Man använder sig av en blandad lärandemetod, vilket innebär att deltagarna får ta del av filmer, föreläsningar och quiz. De kan arbeta i sin egen takt och gå tillbaka för att repetera materialet under ett helt år efter att de klarat slutprovet och fått sitt intyg. Detta är särskilt värdefullt med tanke på de förändrade kraven från Jordbruksverket för handel med levande djur.

Vill höja standarden i branschen

– Det är en glädje att se våra digitaliserade Zoohandelsutbildningar ta form och bli tillgängliga för deltagare, säger Jesper Agner Arnö, veterinär. Vi är stolta över att ha skapat en modern och heltäckande kurs tillsammans med Gabriella Ekström från ZOORF och Angelica Åsberg från Djurparkszoologen. Vi tror att utbildningen kommer att kunna höja standarden inom branschen.