”Med facit i hand är det lite galet”

”Med facit i hand är det lite galet”

Lotta Wallin är legitimerad läkare och veterinär och hon tävlar just nu i paralandslaget för första gången. Hon har tidigare tävlat på elitnivå inom hopp och dressyr, och efter en olycka som resulterade i protes som är inopererad från foten till bäckenet, tävlar hon nu i sitt första Paralympics.

Hur känns det att vara på plats och vad tror du om era chanser?

– Jag har en rätt så ny häst, som jag bara haft i två månader. Men jag vann Nordiska Mästerskapen för några veckor sedan med honom. Han har all kapacitet som krävs för final, vi känner inte varandra i så här stora sammanhang så vi gör bara allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt och för att få en bra erfarenhet till Los Angeles 2028.

Du rider för Laholms Ryttarförening, hur kommer det sig?

–  Vi har tävlat mycket där och det ör en fantastiskt ambitiös och seriös förening som vi trivs i.

Satsar du på flera Paraolympics?

– Ja, absolut. Jag har två fantastiskt fina hästar och jag tycker det är superkul!

Hur kommer det sig att du är utbildad till både veterinär och läkare?

–  Jag kom in på båda och kunde sedan inte riktigt bestämma mig. Jag hade i perioder stora bekymmer från min skada, klarade varken ridning eller att gå och stå på ett jobb så jag utnyttjade tiden till att plugga och då blev det bara så. Med facit i hand är det lite galet men jag hade verkligen jättekul under utbildningarna och har nytta av båda utbildningarna i min verksamhet.

Lotta Wallin
Gör: Har klinik som vänder sig till sporthästar och ryttare – Emmaro specialistcenter för sporthästar. Aktuell: Tävlar för Paralandslaget i dressyr grad 5