Maine coon toppar antal googlingar

Maine coon toppar antal googlingar När svenskar googlar efter katter dominerar Maine coon listan. Foto: Adobe Stock

Maine coon är den kattras som överläges toppar listan när svenskar söker efter katter på internet – det visar en sammanställning av sajten Kattly.

I genomsnitt görs drygt 240 000 googlingar varje månad på de olika kattraserna. Med sökfraser som innehåller frågor och information om kattraser så ökar detta antal betydligt.

Kattlys sammanställning visar att Maine coon är den överlägsna ettan, med cirka 49 500 googlingar i genomsnitt per månad. Tvåa på listan är Ragdoll (33 100). Därefter kommer Sibirisk katt (18 100), Bengal (14 800) och Brittisk korthår (14 800).

– Det är egentligen inte så förvånande att Maine coon toppar listan. Jag tror att många söker på den eftersom det är världens största raskatt och den är verkligen imponerande. Med sin vänliga natur och stora storlek lever de verkligen upp till smeknamnet “gentle giants”, säger Joakim Flisberg som är en av initiativtagarna bakom sajten.

Raserna Selkirk, Lykoi, Tonkines och Orientalisk långhår har haft starkast tillväxt av antalet sökningar det senaste året.

Topp tio

Källa: Kattly

Om: Datan kommer från Google och avser de senaste 12 månaderna, perioden augusti 2023-juli 2024. Antalet sökningar på Google är ett genomsnitt per månad under perioden, om inte något annat anges.

Källa: Kattly