FEI kallar till möte – vill diskutera hästvälfärdsperspektivet

FEI kallar till möte – vill diskutera hästvälfärdsperspektivet FEI hörsammar svenska initiativet – kallar till möte med fokus på dressyrsporten. Bild: Adobe Stock

Det internationella ridsportförbundet (FEI) kallar till möte för att diskutera dressyrsporten ur ett hästvälfärdsperspektiv något som Svenska Ridsportförbundet efterfrågat.

– Initiativet togs redan i februari i år och nu leder det till konkret handling, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda.

Den 1 oktober kommer representanter för nationella förbund, atleter, funktionärer, arrangörer och veterinärmedicinska experter samlas för att börja diskutera en bred strategi för att säkerställa sportens tillväxt och hållbarhet på lång sikt.

Svenskt initiativ

Initiativet till mötet togs av de nordiska förbunden, det vill säga Sverige, Norge, Danmark och Finland, som efter inbjudan från Svenska Ridsportförbundet samlades under Gothenburg Horse Show i februari i år och tillsammans skickade in en skrivelse till FEI om behovet av att prioritera arbetet för hästvälfärd internationellt.

I mars meddelade FEI att de kommer arrangera ett Dreassage Forum efter OS och Paralympics, vilket var vad som efterfrågades i den nordiska skrivelsen.

– Att FEI har lyssnat till vår skrivelse tycker vi är väldigt bra, initiativet togs redan i februari i år och nu leder det till konkret handling. De uttryckte redan i våras att de ville arrangera ett forum men nu har vi alltså fått besked om ett datum, säger Sandra Ruuda.